• VIZIUNEA NOASTRA ... este aceea de a fi un lider in industriile de ulei vegetal si agribusiness din Romania
 • VIZIUNEA NOASTRA ... este aceea de a fi un lider in industriile de ulei vegetal si agribusiness din Romania
 • VIZIUNEA NOASTRA ... este aceea de a fi un lider in industriile de ulei vegetal si agribusiness din Romania
 • VIZIUNEA NOASTRA ... este aceea de a fi un lider in industriile de ulei vegetal si agribusiness din Romania

Prutul a lansat Surâsul Soarelui Profesional

 

Prutul SALa începutul acestei veri, Prutul a lansat Surâsul Soarelui Profesional, un nou brand de ulei vegetal de floarea-soarelui de tipul “Frying Oil” dedicat HoReCa.

Acesta este un mix de uleiuri rafinate de floarea-soarelui (linoleic și High Oleic), cu efect antispumare, utilizat exclusiv la prăjit.

Surâsul Soarelui Profesional a fost special conceput penru prăjit în bucătării profesioniste, la temperaturi ridicate, pentru un timp de rumenire redus. Este deosebit de stabil la oxidare, putand fi utilizat cu succes până la 7 prăjeli repetate. Nu împrumută gustul și mirosul mâncărurilor.

 

Prutul lanseaza Clubul High Oleic

 

Prutul SALa începutul lunii iunie a avut loc primul eveniment, de inaugurare, al Clubului High Oleic înființat de către compania Prutul.

Clubul High Oleic este o organizație unică în domeniul agribusiness din țara noastră, reprezintă puntea de legătură între fermierii cultivatori de floarea-soarelui High Oleic și un procesator, Prutul fiind singurul producător din România al unui ulei îmbuteliat 100% High Oleic.

Membrii Clubului High Oleic sunt fermieri interesați de cultura High Oleic, care acordă importanța acestei culturi în structura lor anuală de culturi agricole și care colaborează cu Prutul pentru achiziția de inputuri și vânzarea recoltelor. Aceștia au acces la toate noutățile legat de cultura High Oleic, la tehnologie de ultima oră, acces rapid la hibrizi de top, soluții preferențiale de finanțare inputuri necesare pentru înființarea și întreținerea culturii de floarea-soarelui High Oleic.

Clubul High Oleic este deschis fermierilor din România care aleg să urmeze trendul internațional în ceea ce privește această cultură modernă de floarea-soarelui High Oleic și decid să colaboreze cu Prutul pentru valorificarea recoltei, compania asigurând o piață internă de desfacere constantă pentru cultura High Oleic.

 

Prutul susține viitori Chefi din Galati

 

Prutul SA Compania Prutul a sustinut, in calitate de partener, prima ediție a concursului “Astazi Ucenic, mâine Chef!”, organizat de către Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism “Dumitru Moțoc” din Galați.

Concursul face parte din Proiectul educațional “Ospitalitate marca România” și a antrenat peste 150 de elevi de nivel liceal, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, pentru a își proba abilitățile gastronomice și pentru a îi încuraja să intre în mediul extrem de competitiv al gastronomiei profesioniste.

Toți participanții în concurs au gătit cu uleiul Spornic Premium, primul ulei 100% High Oleic din România produs la Fabrica Prutul din Galați, fabrica cu cea mai îndelungată tradiție în producția de ulei vegetal din România (de la 1893).

Juriul, alcătuit din Chefi binecunoscuți și apreciați în România, a făcut posibilă identificarea celor mai talentați tineri în arta gastronomică, care s-au întrecut în preparate de bază și deserturi până pe 1-2 iunie, când a avut loc etapa finala a concursului, în parcarea unuia dintre cele mai mari magazine de tipul cash &carry din Galați.

 

Prutul lanseaza Campania "Agricultura în familie"

 

Prutul SAÎn preambulul zilei de 8 Martie, Prutul a lansat campania “Agricultura în familie”, adresată doamnelor din agricultură – un proiect unic și inovator în industria de agribusiness din România.

Prutul a deschis astfel dialogul cu doamnele care gestionează propriile ferme agricole și afaceri de familie și le-a provocat la discutii în cadrul a două evenimente care au avut loc la Tecuci și Călărași.

Împreună cu cei doi invițați, Alice Năstase – jurnalist Revista Tango, antreprenoare și autoare de cărți dedicate femeilor și Marius Tudosiei – bucătar profesionist, antreprenor și realizator de emisiuni TV culinare, au fost dezbătute teme precum tradițiile autentice românești, rolul femeii în definirea valorilor legate de familie și succesul în antreprenoriat.

De asemenea, participantele au aflat cum pot reinterpreta mâncarea autentică românească, demonstrațiile culinare realizate de bucătarul Marius Tudosiei având în prim plan primul și singurul ulei 100% High Oleic îmbuteliat din România - Spornic Premium.

 

Prutul lanseaza Campania High Oleic 2018

 

Prutul SAPrutul a continuat tradiția întâlnirilor cu fermierii la început de an și a organizat o serie de mese rotunde în principalele județe cu potențial agricol din România. Tema a fost cultura de floarea-soarelui High Oleic, un trend internațional care în ultimii ani se instalează tot mai puternic și în industria agribusiness din țara noastră.

Împreună cu Limagrain, unul dintre principalii producători de semințe, Prutul a derulat campania intitulată “Esența recoltelor bogate”, care le-a fost prezentată pe larg sutelor de fermieri participanți la evenimente.

În anul 2018, Prutul este distribuitor al hibridului LG 54.52 HO CL produs de Limagrain.

În cadrul evenimentelor s-au dezbătut toate aspectele esențiale pentru cultura High Oleic, de la înființarea și până la valorificarea acesteia și, cu ajutorul a trei câștigători ai concursului Masterchef, participanții la eveniment au aflat care sunt beneficiile uleiului High Oleic și au văzut live cât de bine se comportă acest ulei la gătit.

 

 • Noutati

  .Prutul lanseaza Spornic ProVita

  Prutul completează gama de ulei vegetal Spornic cu un nou sortiment – Spornic ProVita, natural bogat în vitamina E și îmbogățit cu vitaminele A și D.

  Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva degradării cauzate de stresul oxidativ..... continuare

 • Noutati

  .Prutul lanseaza Campania High Oleic 2018

  Prutul a continuat tradiția întâlnirilor cu fermierii la început de an și a organizat o serie de mese rotunde în principalele județe cu potențial agricol din România. Tema a fost cultura de floarea-soarelui High Oleic, un trend internațional care în ultimii ani se instalează tot mai puternic și în industria agribusiness din țara noastră.... continuare

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.