• VIZIUNEA NOASTRA ... este aceea de a fi un lider in industriile de ulei vegetal si agribusiness din Romania
 • VIZIUNEA NOASTRA ... este aceea de a fi un lider in industriile de ulei vegetal si agribusiness din Romania
 • VIZIUNEA NOASTRA ... este aceea de a fi un lider in industriile de ulei vegetal si agribusiness din Romania
 • VIZIUNEA NOASTRA ... este aceea de a fi un lider in industriile de ulei vegetal si agribusiness din Romania

La Top Culinary Trends se gateste cu Spornic Profesional

 

Prutul SA

Compania Prutul SA a fost prezenta la Top Culinary Trends – unul dintre cele mai importante evenimente dedicate profesionistilor HoReCa - bucatari, producatori de echipamente si produse, consultanti gastronomici etc. Evenimentul, desfasurat la Hotel Radisson din Bucuresti pe durata unei singure zile – 2 noiembrie, a fost unul distinct, interactiv si in trend si s-a bucurat de multa apreciere in randul celor peste 400 de participanti, majoritatea bucatari profesionisti care recunosc puterea informatiei si sunt interesati de tendinte.

Participarea companiei Prutul la acest eveniment a venit ca o continuare fireasca a campaniei de promovare a uleiul 100% High Oleic - Spornic Profesional, produs ale carui beneficii sunt extrem de relevante pentru orice bucatarie profesionala.

Prezenta cu stand la Top Culinary Trends, echipa Prutul le-a avut alaturi pe Aida Parascan – castigator Masterchef in anul 2013 si Ana Maria Vlad – semifinalista Masterchef in anul 2015, specialist in preparate dulci. Experte in ale bucatariei, convinse de beneficiile uleiul Spornic Profesional pe care il si utilizeaza atat acasa, cand gatesc pentru familie, cat si in bucatariile profesionale pe care le conduc, acestea au facut demonstratii culinare cu produsul 100% High Oleic – Spornic Profesional, chiar sub ochii bucatarilor prezenti la eveniment.

Si pentru ca Spornic premiaza performanta, echipa Prutul a  organizat o tombola, premiul pentru aceasta constand intr-un cutit special din otel japonez stratificat, produs manual, extrem de ravnit de orice profesionist.

Evenimentul a fost un succes, bucatarii aratandu-se interesati uleiul 100% High Oleic - Spornic Profesional pe care au cerut sa il incerce acasa, iar demonstratiile de la stand s-au bucurat de aprecierile tuturor.

Prutul a lansat prima gama de ulei ALTFEL

 

Prutul SA

In luna martie 2016, Prutul a lansat  prima gama de ulei ALTFEL din Romania sub principalul sau brand: Spornic. Spornic Premium 1L si Spornic Profesional 5L – 100% ulei High Oleic – sunt uleiuri rafinate dintr-un soi distinct de floarea-soarelui, cu un continut de minim 75% acid oleic – acid gras mononesaturat Omega 9. Odata cu lansarea acestor produse, Prutul S.A. devine prima companie care introduce pe piata o gama de uleiuri altfel, mai sanatoase si mai sigure, in conditiile unei industrii in care inovatia s-a lasat mult asteptata.  

Reclama “Spornic la toate”

Reclama “Spornic la toate” (Salata)

Reclama “Spornic la toate” (Maioneza)

SPORNIC sustine lansarea cartii „40 de zile” a regizoarei Chris Simion.

Prutul SA

Un roman basm, construit ca un dialog intre floarea soarelui si zmeul albastru, invita cititorii intr-un joc de 40 de zile al introspectiei si al (re)gasirii.
Pentru prima oara in Romania, lansarea cartii se va face intr-un turneu de 40 de zile, in perioada 1 martie - 9 aprilie 2015.

In aceasta perioada, Chris Simion se va intalni cu cititorii din Bucuresti, Focsani, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Suceava, Baia Mare, Oradea, Arad, Timisoara, Deva, Resita, Turnu Severin, Ploiesti, Constanta, Brasov, Targu Mures, Turda, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Sibiu, Ramnicu Valcea, Braila, Galati, Tulcea, Calarasi, Pitesti, Mangalia, Giurgiu, Fagaras, Busteni, Craiova, Alexandria, Buzau, Slobozia, Campina, Predeal, Sinaia, Targoviste.

Chris Simion s-a nascut pe 20 august 1977, in Bucuresti. A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" - Bucuresti, sectia teatrologie, in 2000, si sectia regie teatru, in 2005.

Prima carte, "Dragostea nu moare. O concluzie la 16 ani", i-a fost publicata in 1994, autoarea fiind numita de criticul George Pruteanu "un fel de pui de Cioran in fusta lunga si neagra". La 17 ani i s-a publicat "Dogmatica fericirii", iar in prefata cartii actorul Florian Pittis scria "Citindu-ti cartea am tras si eu o concluzie. «Vrei sa fii fericit? Daca esti pregatit sa suferi, iubeste!» Chris Simion... nu eşti cumva o reîncarnare a mea?". Printre titlurile publicate se numara "Disperarea de a fi" (1996), "De ce nu suntem ceea ce putem fi?" (1997), "Spovedania unui condamnat" (1998/ 2000), "In fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine" (2002), "Ce ne spunem cand nu ne vorbim" (Editura Trei, 2010). Din 2009, Chris Simion este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania.

Simpozioane Prutul 2015

Prutul SA

La inceputul acestui an, Prutul a continuat traditia simpozioanelor in principalele zone agricole ale tarii si a organizat 11 evenimente la care au participat peste 1600 de producatori agricoli, conform urmatorului calendar de simpozioane:
13 ianuarie –Galați
15 ianuarie –Iași
20 ianuarie – Brăila
21 ianuarie –Călărași
22 ianuarie – Lehliu
23 ianuarie – Slobozia
31 ianuarie –Timișoara
3 februarie – Arad
5 februarie – Constanța
17 februarie – Alexandria
18 februarie – Craiova

AgriPlanta-RomAgroTec 2014

Prutul SA

Prutul a participat, pentru a doua oară consecutiv, la expoziția AgriPlanta-RomAgroTec, care a avut loc în perioada 5-8 iunie la Fundulea, în Județul Călărași.
La standul din cadrul expoziției, Prutul și-a prezentat noile produse și servicii pentru susținerea agriculturii durabile – începând din 2014, Prutul comercializează inputuri ecologice și servicii de Teledetecție și Cartare Agrochimică și Pedologică.

Simpozioane Prutul 2014

Prutul SA

În 2014, Prutul a continuat tradiția organizării simpozioanelor agricole la început de an, în principalele zone agricole ale țării:
15 ianuarie – Galați
16 ianuarie – Călărași
20 ianuarie – Lehliu
21 ianuarie – Sobozia
22 ianuarie – Vaslui
27 ianuarie – Timișoara
28 ianuarie – Arad
31 ianuarie – Iași
6 februarie – Teleorman
7 februarie – Tulcea
11 februarie – Băilești, Jud. Dolj
12 februarie – Pahova
14 februarie – Slatina
18 februarie – Alba-Iulia
19 februarie – Turda
21 februarie – Târgu Secuiesc

Ziua Verde a Cartofului

Prutul SA

În data de 4 iulie 2013, Prutul a participat, alături de partenerul său, compania Makhteshim Agan, la “Ziua Verde a Cartofului” din Judeţul Covasna.

Evenimentul, aflat la a XXXVI-a ediţie, a fost organizat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Brașov și Federația Națională Cartoful din România şi s-a bucurat de prezenţa a peste 200 de producători agricoli.

AgriPlanta-RomAgroTec 2013

Prutul SA

Prutul a participat la cea de-a treia ediție a expoziției AgriPlanta-RomAgroTec, care a avut loc în perioada 6-9 iunie la Fundulea, Județul Călărași.

La standul din cadrul expoziţiei, Prutul şi-a prezentat oferta de produse şi servicii integrate: achiziţii şi vânzare cereale şi oleaginoase, comercializare inputuri, transport, depozitare şi păstrare cereale, prestări servicii agricole, soluţii de finanţare.

"Cu Spornic sunt dornic de premii!"

În perioada 10 aprilie-12 mai 2013, Prutul a desfășurat campania promoțională “Cu Spornic sunt dornic de premii!”, în rețeaua de magazine Agra’s.
Regulament  

Simpozioane Prutul 2013

În perioada 28 ianuarie – 21 februarie 2013, Prutul a organizat o serie de simpozioane cu producătorii din principalele zone agricole ale țării:

 • 28 ianuarie – Alba-Iulia
 • 29 ianuarie – Turda
 • 30 ianuarie – Arad
 • 31 ianuarie – Timișoara
 • 12 februarie – Târgu Secuiesc
 • 13 februarie – Slobozia
 • 14 februarie – Lehliu
 • 19 februarie – Galați
 • 20 februarie – Tecuci
 • 21 februarie – Iași

Spornic, în haine de sărbătoare!

Prutul SA

În această iarnă, Spornic surprinde consumatorii cu o etichetă “gătită” de sărbătoare și le aduce în dar două rețete gastronomice în spiritul tradiției autentice românești.

Ediția limitată de sărbători este prezentă în magazinele din întreaga țară și se aplică exclusiv uleiului rafinat Spornic la 1 litru.

Cele două rețete speciale din Moldova au fost oferite cu generozitate de către Hanul Ancuței, un restaurant-simbol al bucătăriei românești.

Spornic este un brand românesc care susține tradiția gastronomică autohtonă, ale cărei bucate alese sunt întotdeauna apreciate de întreaga familie. Uleiul Spornic este produs la Fabrica Prutul de la Galați (fabrica cu cea mai îndelungată tradiție în fabricarea uleiului vegetal din România – de la 1893).

Premiu pentru cea mai eficientă promoție în 2012

Prutul SA

În cadrul Premiilor Piața ale industriei bunurilor de larg consum, desfășurate pe 8 noiembrie 2012, Prutul a câștigat premiul pentru „Cea mai eficientă promoție” cu „Spornic – Bucătărisești cu spor, câștigi de zor!”,la grupa Produse de bază.

“Este o reușită frumoasă a echipei noastre și un motiv în plus de mândrie, pentru că am reușit, cu un buget foarte mic pentru realizarea promoției, comparativ cu bugetele competitorilor, să obținem această distincție. Secretul nostru: Am pus suflet și am fost <<spornici>>!”, a declarat Marcel Caruz, Director Vânzări Ulei în cadrul Prutul SA.

Spornic este unul dintre brandurile lider ale pieței de ulei din România și, totodată, un brand care, prin calitate și notorietate, vrem să ducă mai departe cea mai îndelungată tradiție în fabricarea uleiului în România, pe care o deține fabrica Prutul din Galați (de la 1893).

 • Noutati

  .8 aprilie 2016

  Prutul a lansat prima gama de ulei ALTFEL
  In luna martie 2016, Prutul a lansat prima gama de ulei ALTFEL din Romania sub principalul sau brand: Spornic. Spornic Premium 1L si Spornic Profesional 5L – 100% ulei High Oleic – sunt uleiuri rafinate dintr-un soi distinct de floarea-soarelui, cu un continut de minim 75% acid oleic – acid gras mononesaturat Omega 9.... continuare

 • Noutati

  .2 martie 2015

  SPORNIC sustine lansarea cartii „40 de zile” a regizoarei Chris Simion.
  Un roman basm, construit ca un dialog intre floarea soarelui si zmeul albastru, invita cititorii intr-un joc de 40 de zile al introspectiei si al (re)gasirii. Pentru prima oara in Romania, lansarea cartii se va face intr-un turneu de 40 de zile, in perioada 1 martie - 9 aprilie 2015... continuare

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.