Despre noi

Prutul este unul dintre principalii producători de ulei vegetal din România și unul dintre cei mai importanți jucători din industria de agribusiness din țara noastră.

Compania deține Fabrica de ulei Prutul din Galați și 16 capacități de depozitare a cerealelor și oleaginoaselor în 7 dintre județele cu cel mai mare potențial agricol din țara noastră, Prutul fiind unul dintre mai mari depozitari agricoli din România.

Prutul este o companie cu acționariat 100% românesc, cu 467 de angajați în cele două divizii ale sale, Ulei și Agribusiness.

Business integrat

Prutul este o companie cu un model de business integrat, ce presupune:

  • Procesarea semințelor oleaginoase, rafinarea, îmbutelierea și comercializarea uleiului vegetal
  • Achiziționarea și comercializarea tuturor tipurilor de cereale și plante oleaginoase
  • Depozitarea cerealelor și plantelor oleaginoase în rețeaua proprie de silozuri și baze

Viziune, Misiune, Valori

Viziunea noastră este aceea de a fi un lider în industria de ulei vegetal și agribusiness din România, ca și producător, partener și angajator, prin calitatea produselor și serviciilor pe care le oferim și prin valorile organizației noastre.

Îmbinând tradiția cu inovația, Misiunea noastră este sa fim unul dintre principalii producători și exportatori de ulei vegetal din România și din bazinul Mării Negre.

Totodată, vrem să fim un partener de încredere pentru producătorii agricoli prin calitatea produselor și serviciilor pe care le oferim an de an.

Ne dorim să acționăm cu respect față de mediul înconjurător, care este cadru și sursa de materii prime pentru activitatea noastră.

Politica concurenţială

Angajamentul
Directorului General referitor la
Politica în domeniul concurenţei

Misiunea procompetitivă a S.C. PRUTUL S.A. se bazează pe premisa fundamentală a legislaţiei în domeniul concurenţei potrivit căreia concurenţa produce cele mai bune produse şi servicii la cele mai mici preţuri, încurajează eficienţa şi inovaţia şi întăreşte economia în ansamblul ei. Restricţiile asupra concurenţei afectează toate părţile implicate, de la consumatori la angajaţi.

Dorinţa mea este de a ne asigura că acționăm corect într-o piaţă care funcţionează pe baze concurenţiale prin eliminarea restricţiilor nerezonabile și prin prevenirea comportamentelor anticoncurenţiale.

PRUTUL S.A. are o politică strictă privind respectarea legislaţiei în domeniul concurenţei, deoarece credem în competiţia onestă pe piaţă şi ne comportăm ca atare. Nu tolerăm încălcări ale acestei legislaţii de către angajaţii, partenerii de afaceri sau concurenții noștri.

Compania noastră are o politică procompetitivă și va monitoriza programul de conformare în materia concurenței, angajaţii noștri fiind deja și urmând a fi periodic instruiţi în vederea respectării cu stricteţe a acestei politici. Totodată, ne aşteptăm ca partenerii noştri de afaceri să împărtăşească şi să respecte angajamentul nostru pentru integritate şi conformitate cu legislaţia în domeniul concurenţei.

Compania noastră promovează concurenţa liberă şi deschisă pe piaţă. Angajaţii nu trebuie să îşi însuşească sau să folosească informaţii confidenţiale ale concurenţilor sau să facă afirmaţii false despre comportamentul sau practicile de afaceri ale acestora. Înţelegerile cu competitorii, altele decât cele expres permise de lege, sunt interzise per se, în sensul că nu pot fi justificate în niciun fel, indiferent de intenţiile părţilor.

Compania noastră nu va tolera sub nicio formă practicile anticoncurenţiale pentru că dorim să concurăm pe piaţă sănătos, prin preţ, calitate şi servicii.

Conduita noastră se bazează în mod unilateral pe propriile noastre judecăţi referitoare la afaceri. Orice contact cu concurenţii, clienţii sau furnizorii, care implică sub orice formă existenţa unei înţelegeri ilegale, este și va fi evitat cu stricteţe.

Director General
S.C. PRUTUL S.A.